Escalfant motors per a transformar la ràbia en somriures

Dia 1. Autobusos de tot l'estat es reuneixen a Barcelona, punt de sortida de la caravana


La periodista Maria Bofill ens explica el dia a dia de la 'Caravana a Grècia', una acció reivindicativa que reclama que es compleixin els drets humans de les persones refugiades. Ho fa des de dins i a través de cròniques i imatges. 
 

Comença la caravana. Ho fa a Barcelona, amb un acte reivindicatiu a vora mar. Autobusos de diversos punts de l'estat amb prop de 300 persones es troben allà per donar inici a un viatge de 10 dies que si bé no serà fàcil, tots estem desitjant emprendre. Música, discursos, pancartes, crits. Fins i tot birra i menjar. L'Ada Colau apareix quasi al final per donar suport a la iniciativa i reivindicar públicament eixos drets que nosaltres anirem a defendre.

Es respira un ambient festiu. Les ganes i la il·lusió se senten a les cares de la gent, i es van contagiant d'unes persones a altres per moments. "Anem a transformar la ràbia en somriures", diu algú. La notícia de l'intent de cop d' Estat a Turquia es rep amb estupefacció, però confirma una vegada més la necessitat de denunciar el tractat UE-Turquia, ja que ha quedat palès que aquest no és un país on es respectin els drets humans i que per tant, allà les persones refugiades no els podran tenir garantits.

Aquesta precisament és una de les principals demandes de la caravana, però ni molt menys l'única. També pretenem incidir en el caràcter feminista de la proposta, així com exigir vies segures per protegir a dones i xiquetes de la violència sexual a la que moltes d'elles s'han d'enfrontar mentre intenten escapar de l'horror que viuen als seus països.

L'acte finalitza i anem a dormir. Ho fem al poliesportiu de la Mar Bella, al Poblenou, on prop de 300 persones "acampem" a un inmens pavelló per intentar descansar tot el que els nervis i el sòl del recinte ens permeten abans de posar rumb a Grècia. El matí ens rep amb una preciosa sortida de sol a la mar i amb un suculent esmorzar organitzat per Ca' la Dona

Marxem. El trajecte serà llarg, potser dur. Però res tindrà a veure amb el que han d'emprendre eixes persones refugiades a les que volem mostrar el nostre suport incondicional. Volem dir-les que estem amb elles, que no estan soles i que farem el que faci falta perquè es respectin els seus drets. Que les esperem, que junts i juntes podem fer molt i que no pensem callar fins que no ens escoltin. Fins que no les escoltin. Que comenci el viatge doncs.






 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article